Uitfrezen stronken

Stronken

uitfrezen stronken, kleine stobbenfrees, hand stobbenfrees, kleine stronkenfrees

Uitfrezen stronken met kleine stobbenfrees

Na het snoeien van bomen en de heg of haag is het m
ogelijk dat u met de stronken, boomstompen of ook wel stobben blijft zitten. Wanneer u niet wilt dat deze stronken opnieuw uitlopen en takken gaan vormen, is het noodzakelijk om de uitloop tegen te gaan. Bij het
aanleggen van een border met nieuwe beplanting of bestrating is het gewenst om deze stronken te verwijderen. Wij kunnen voor u deze stronken en wortels compleet verwijderen middels uitfrezen.

Uitfrezen stronken

Wij verzorgen het uitfrezen van stronken en wortels met behulp van onze krachtige geavanceerde stobbenfrezen. Wij werken met twee types stobbenfrezen, welke beide licht en compact zijn. Hierdoor kunnen wij bijna overal komen om ongewenste stronken te verwijderen. De stobbenfrees werkt met een snel draaiend freeswiel dat de boomstronk zowel boven de grond als in de grond tot kleine houtsnippers of pulp freest. Wij kunnen stronken uitfrezen tot ca. 45 cm onder maaiveld waardoor de stronken compleet verwijderd worden.

Diepte uitfrezen stronken?

Het is niet altijd nodig de stronken helemaal uit te frezen. Wanneer de stronk weg moet om plaats te maken voor het leggen van bestrating, dan is het raadzaam de stronk zo diep weg te halen dat er precies voldoende ruimte is voor een stevig zandbed en de bestrating. Dieper uitfrezen is dan overbodig en juist nadelig omdat dan onnodig de reeds stevige bodem of ondergrond wordt losgemaakt. Het resterende deel van de stronk zal niet rotten onder de bestrating, immers is deze afgesloten van zuurstof waardoor dit niet kan.

Voor het leggen van gazon is wegfrezen tot een diepte van zo’n 20 a 25 cm ook voldoende. Hier geldt hetzelfde, dieper is geen probleem voor de grote stobbenfrees maar voor gazon niet nodig. Is het de bedoeling een nieuwe boom te planten, dan moet er breed en diep worden gefreesd.

 

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp

whatsapp

whatsapp

hello

offline