Bekijk onze video en zie hoe het werkt!

De stronkenfrees of stobbenfrees

In het zuiden van Nederland en in Vlaanderen gebruikt men meestal de term stronkenfrees. Boven de rivieren is de term stobbenfrees of stobbefrees gebruikelijk. In beide gevallen gaat het om dezelfde machines.

Wij beschikken over twee verschillende typen stobbenfrezen. De machines zijn sterk, wendbaar, zeer compact en licht van gewicht. Ze kunnen zich zonder schade aan te richten verplaatsen over het gazon of het terras. Ook ruw terrein of kleine verhogingen zijn voor de zelfrijdende frees geen probleem.

Deze stronkenfrees kan zelfs kleine hoogteverschillen overbruggen. Indien nodig gebruiken we rijplaten als hulpmiddel bij het overbruggen van niveauverschillen in de tuin. De machines kunnen met hun harde beitels gewoon in het zand werken. Het is niet nodig om vooraf met de hand het zand rondom de boomstronk te verwijderen.

Geavanceerde zelfrijdende stronkenfrees

Met de grote geavanceerde Vermeer sc252 (27pk) kan elk formaat boomstronk verwijderd worden. Hij heeft een werkdiepte van circa 45 cm onder maaiveld. Deze machine is 88 cm breed. Een poort met een doorgang van 89 cm is dus voldoende. Dit driewielige model is zelfrijdend. Hij kan zich zelfs verticaal en horizontaal verplaatsen. Zo kan deze machine bijna overal komen.

uitfrezen stronken

Handbediende stronkenfrees

Naast de grote machine beschikken we ook over een kleine handbediende frees (11pk). Deze is slechts 74 cm breed. Door zijn smalle bouw kan deze machine zelfs door een woning rijden. Eventueel zijn hoogteverschillen en kleine trapjes te overbruggen. Deze machine heeft een werkdiepte van ongeveer 20 cm onder maaiveld. Dit is ruim voldoende voor het aanplanten van bomen en struiken of het leggen van bestrating in de tuin.

Stronkenfrees verwijdert diverse begroeiing

Met de frees is het mogelijk om diverse begroeiing te verwijderen in de tuin. Denk hierbij niet alleen aan boomstronken en boomwortels, maar ook aan wortels van heggen en struiken. Zelfs met bamboe verwijderen kunnen wij u van dienst zijn in de tuin.

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp

whatsapp

whatsapp

hello

offline