Stobbenfrees met dubbele banden voor extra tractie en stabiliteit.

Stobbenfrees met dubbele banden voor extra tractie en stabiliteit.

Gisteren (31-01-2017) hebben we onze onlangs aangeschafte set dubbele luchtbanden kunnen uittesten in een heuvelachtig bosperceel in Alphen, net onder Tilburg. Standaard staat onze stobbenfrees op een enkele set luchtbanden. Dit is handig om door smalle poortjes van minimaal 89cm heen te komen en ook om in kleine tuintjes handig te kunnen manoeuvreren.

Stobbenfrees op rupsbanden / tracks

In bospercelen, op hellingen of onder natte omstandigheden kan het echter soms handig zijn om meer stabiliteit, tractie en grip te hebben met de stobbenfrees. Tegenwoordig worden stobbenfrezen daarom ook wel uitgerust met rupsbanden. Deze hebben veel grip maar tevens het grote nadeel dat ze bij het maken van een draaibeweging schade maken aan de ondergrond waarop ze rijden. Rupsbanden (tracks) kunnen zo het gazon kapot wringen en drukken gemakkelijk stenen scheef in het terras wanneer een bocht wordt gemaakt met de machine. Een ander groot nadeel is dat een machine uitgerust met tracks veel duurder is in aanschaf dan een machine op luchtbanden.

Met onze set dubbele luchtbanden zijn we zeer content. Schuin op een helling staan of omhoog klimmen is nu geen enkel probleem meer! Ook los brekerzand, waarin we met de standaard configuratie niet kunnen rijden, is met de dubbele set wielen prima begaanbaar.  Het monteren en demonteren van de wielen kost twee minuten en elke situatie zijn we nu de baas!

stobbenfrees op dubbellucht

Demonteerbare dubbele luchtbanden: voor extra stabiliteit, tractie en draagvermogen.Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp

whatsapp

whatsapp

hello

offline