Bekijk onze video en zie hoe het werkt!Stobben frezen

Afgezaagde boomstronken van bomen of struiken worden ook wel stobben of boomstompen genoemd. Na het kappen van bomen blijven deze achter en kunnen een lastig obstakel vormen in de tuin wanneer er op de plek nieuwe beplanting of bestrating moet komen. 

 

Dendron heeft zich met een eigen methode gespecialiseerd in stobben frezen. Met de stobbenfrees kunnen wij boomstronken in de grond verwijderen tot een diepte van ca. 50 cm onder maaiveld.

Stobben frezen met Herder 410

Stobbenfrees

Wanneer u in de tuin graag bestrating of mooi nieuwe borders met beplanting wilt aanleggen, kunnen boomstronken of stobben vaak behoorlijk in de weg zitten. Door middel van stobben frezen kunnen wij voor u deze ongewenste stobben wegfrezen. Met een compacte maar bijzonder krachtige stobbenfrees kunnen wij tot ca. 50 cm onder het maaiveld frezen. De massieve stobben worden door de widea beitels van de frees tot kleine houtsnippers of pulp worden vermalen. De krachtige machine kan zonder problemen in het zand of klei stobben frezen waardoor vooraf de stobben uitgraven overbodig is.

Gaat u bestrating leggen, dan is diep in de grond stobben frezen niet nodig maar zelfs ook niet aan te bevelen. Het is voldoende om zo’n 20 a 25 cm diep te frezen zodat er genoeg ruimte is voor een ruim zandbed en de tegel. De tegels of bestrating van stenen zullen dan niet verzakken. Dieper stobbenfrezen dan nodig is, is niet aan te raden omdat je daarmee onnodig veel stevige ondergrond gaat losmaken die je dan weer vast moet zien te krijgen. Het resterende deel van de stronk dat achterblijft zal in de grond onder de bestrating niet gaan rotten. Dat kan niet omdat het afgesloten is van zuurstof. Voor verzakking achteraf hoef je dus niet bang te zijn.

Stobben frezen met Vermeer stobbenfrees

boomstronk verwijderen

*Stobbenfrezen doen wij door nagenoeg heel Nederland. Meerdere malen per week komen we in de regio’s Roosendaal. Breda. Tilburg. Den Bosch. Rotterdam. Utrecht. Amsterdam. Almere. Zwolle. Amersfoort. Apeldoorn. Arnhem. Nijmegen en Eindhoven. 

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp

whatsapp

whatsapp

hello

offline