Boomstronk verwijderen of laten zitten?

Boomstronk verwijderen of laten zitten?

Een boomstronk in de tuin levert niet altijd een fraai gezicht op. Dan is een veelgestelde vraag: Boomstronk verwijderen of laten zitten? De meeste gekozen oplossing is om hem dan te verwijderen, maar het is niet altijd nodig de boomstronk te verwijderen. Soms heeft het de voorkeur om hem te laten zitten. Het is dan mogelijk dat de boomstronk op natuurlijke wijze wordt verwijderd zonder dat dit het uitzicht van u tuin bederft. Als u de tijd niet heeft hier op te wachten, bijvoorbeeld omdat er op de plaats beplanting of bestrating moet komen, dan xis het nodig om de stronk te laten verwijderen. U kunt het beste doen via een boomstronkverwijderaar. Een boomstronkverwijderaar heeft meer kennis over het verwijderen van boomstronken en bezit professioneel materiaal.  

Laten zitten

Als u ervoor kiest om de boomstronk te laten zitten, kunt u hem als decoratie gebruiken in uw tuin, of u kiest ervoor om hem toch te laten verwijderen via een natuurlijke wijze. Een natuurlijke boomstronkverwijderaar heeft een aantal jaar nodig voordat de boomstronk echt verwijdert is. Vaak wordt klimop (Hedera helix) gekozen als natuurlijke boomstronkverwijderaar. Deze groeit over de stronk heen. Dit geeft een mooier gezicht aan de tuin en na een aantal jaar is de boomstronk u niet meer tot last. Ook kunt u de boomstronk gebruiken als plantenbak. Dit heeft een vergelijkbaar effect als de klimop. Doordat de wortels van de plant de boomstronk als voedingsbron gebruiken werkt elke plant als een boomstronkverwijderaar.

 

Verwijderen

Het verwijderen van een boomstronk, vooral als u deze plek wil bebouwen of bestraten, kunt u het best laten doen via een boomstronkverwijderaar. Professionals gebruiken meestal een stobbenfrees, ook bekend als een stronkenfrees, als boomstronkverwijderaar. Deze versnippert de boomstronk en geeft geen verdere schade aan de tuin. Bovendien kan deze boomstronkverwijderaar grotere stronken aan dan via de methode van graven en hakken. Graaf- en hakwerk beschadigt mogelijk ook de tuin, wat vervolgens problemen kan opleveren voor de bebouwing of bestrating. De stobbenfrees is erg mobiel en er zijn twee types: de zelfrijdende stobbenfrees en de handbediende stobbenfrees. De handbediende stobbenfrees is mobieler dan de zelfrijdende, doordat de handebediende ook indien nodig door het huis naar de tuin kan.Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp

whatsapp

whatsapp

hello

offline