Boom kappen tips

Boom kappen tips

Een boom kappen zien we niet graag want bomen hebben we graag om ons heen. Ze geven sfeer aan de tuin of de omgeving. Wie wel eens op het meest zuidelijke deel van Nieuw-Zeeland in de stad Invercargill is geweest, is het vast opgevallen dat deze plek iets ongezelligs of treurigs heeft. Het stadje doet wat troosteloos en grauw aan. Dat komt omdat er geen of nauwelijks bomen groeien.

boom kappen tips

Boom kappen tips voor veilig werken

Toch zijn mensen soms een boom liever kwijt dan rijk in hun tuin of in de tuin van de buren. Dat is wanneer deze meer overlast veroorzaakt dan men er van geniet. In de meeste gemeenten is een boom kappen niet zomaar toegestaan. U moet de lokale regelgeving op internet altijd raadplegen om te voorkomen dat u iets gaat doen wat niet mag. In veel gemeenten is een omgevingsvergunning nodig voor het kappen van een boom. Als dat zo is, dan is een boom kappen zonder deze vergunning een milieudelict. Daar kunnen forse boetes voor worden geschreven. Zeker voor beeldbepalende bomen of bomen met historische waarde. Daar kunnen de boetes tot tienduizenden euro’s gaan! Even goed informeren dus.

Ook dient men rekening te houden met de flora- en fauna wet. Deze regel houdt onder andere in dat broedende vogels niet verstoord mogen worden. Veel vogels broeden tussen 15 maart en 15 juli. Niet alleen in mei dus zoals het spreekwoord wil doen geloven. Voor het verstoren van broedende vogels geldt hetzelfde: een boom kappen levert een zeer forse prent op wanneer verstoring van broedende vogels geconstateerd wordt.

Een vakkundig boomverzorger of bomenkap-bedrijf zal niet aan het werk gaan zonder dat u een kapvergunning kunt laten zien, als deze nodig is. Wanneer zij broedende vogels opmerken, zullen zij het werk uitstellen tot de vogels uitgevlogen zijn.
Het is overigens sterk aan te bevelen een professioneel bedrijf in te huren wanneer u een boom wilt laten kappen. Het werk is zeer gevaarlijk en wordt vaak onderschat (youtube staat vol met filmpjes van ongelukken bij boom kappen). Ook het inhuren van een beunhaas is sterk af te raden. Veel particulieren weten niet dat zij persoonlijk aansprakelijk zijn wanneer een ingehuurde beunhaas een ongeluk overkomt op hun terrein. De beunhaas lijkt op het eerste gezicht aantrekkelijk vanwege het lage uurtarief. In werkelijkheid bent u met een professionele boomverzorger altijd goedkoper uit. Het gebruikte materiaal en de werkwijze is veilig. De prestatie per uur ligt veel hoger. En de kans op schade is klein. Bovendien zijn zij verzekerd tegen schade en bent u niet aansprakelijk.

Onze tips bij boom kappen

  • Raadpleeg de website van uw gemeente ivm kapvergunning.
  • Houd rekening met wetgeving op het gebied van flora en fauna.
  • Huur een professioneel bedrijf in in plaats van een amateur met een laag uurtarief.

Bent u op zoek naar een goede boomverzorger voor het snoeien of veilig kappen van uw boom, neem even contact op met Dendron boomstronk verwijderen. Wij kunnen u snel in contact brengen met een goed en betrouwbaar bedrijf bij u in de buurt. De boomverzorger komt graag even langs voor een vrijblijvend snoeiadvies of offerte. Na akkoord kan hij de boom kappen en Dendron de boomstronk verwijderen.Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp

whatsapp

whatsapp

hello

offline